TEŠANJ

Stravični prizori zlostavljanih i zanemarenih životnija: Psi jeli jedni druge u skloništu

Izgladnjivanji i zanemareni od strane cijelog lanaca odgovornih nadležnih osoba i institucija

Stravični prizori pasa. Facebook

D. R.

23.8.2023

Portalu "Avaza" se javilo Udruženje za etički tretman čovjeka i životinja „Mi smo dio rješenja“ i poslali uznemirujuće fotografije i videozapise o zlostavljanju pasa u jednom od azila koji se nalazi u Tešnju.

Svjedoci su naišli na stravičnu situaciju gdje se psi zbog nenormalnih uslova u kojem borave međusobno napadaju i jedu jedni druge jer su izgladnjivanji i zanemareni od strane cijelog lanaca odgovornih nadležnih osoba i institucija.

Aktivisti iz Tešnja već nekoliko dana ukazuju na probleme koji se dešavaju u azilu za pse u Tešnju, a jedan od tih je da su psi međusobno počeli da se jedu, zbog čega je reagovala Općina Tešanj te informisala policiju i inspekciju o pomenutim događajima.

Pokušaj ubistva

Iz Općine Tešanj su kazali da su oni vlasnici, ali da se upravljanje azilom ugovara na godišnjem nivou putem javnog poziva, što uključuje hvatanje napuštenih i izgubljenih pasa, pružanje odgovarajućeg smještaja, prehrane, veterinarske brige i drugo.

Iz azila za pse Tešanj najviše sumnjaju da je neko želio da ubije životinje.

Detalji će biti poznati

- Unazad mjesec dana shvatamo da je azil više puta obijan u toku noći, a onda je kulminiralo agresivnim činom, čiji je cilj uništenje naše ideje, i najtužnije je što su životinje žrtvovane na tom putu! Da se radi o vjerovatno ozbiljno psihički poremećenoj osobi koja snima rezultat svog nedjela i kao takav emituje u javnosti cilj je više nego jasan. Zato Udruženje će dati sve od sebe da se dokaže supstanca kojim su tretirane životinje, da bi izazvale agresivnost, dati na uvid službama sigurnosne kamere, a vi dragi prijatelji pomozite da istrajemo u ovoj nepravdi koja nas je zadesila - poručili su iz Azila za pse.

Za sada nije poznato kako je došlo do toga da psi jedu jedni druge, a svi detalji, kao i sumnja da im je ubačeno nešto u boksove da pojedu, biće poznati u narednih nekoliko dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.