DOČEKAO GA STANIVUKOVIĆ

Dodik na Kočićevom zboru: I ja bih lajao da sam u opoziciji kao što sam i lajao

Nezadovoljni su, pa i ja bih bio nezadovoljan da sam u opoziciji, rekao je Dodik

Stanivuković dočekao Dodika. Srpska info / Ringier

N. Aj.

27.8.2023

Tradicionalna manifestacija Kočićev zbor održava se danas u Stričićima, a stigao je i predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik.

Njega je dočekao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković. Dodika su upitali da prokomentira optužbe opozicije, na šta je on odgovorio:

- Pustite to... Nezadovoljni su, pa i ja bih bio nezadovoljan da sam u opoziciji. I ja bih galamio i lajao, kao što sam i lajao kad sam bio u opoziciji.

Dodao je da je današnji dan posvećen Petru Kočiću i da tako treba i da ostane te da ne treba dozvoliti da Kočićevo djelo i riječi padnu u sjenku političkih prepucavanja.

Prije dvije godine Stanovuković je provocirao vladajuće strukture SNSD-a uoči početka programa završne manifestacije Kočićevog zbora. Tada je upitao kako bi Petar Кočić živio danas u RS, u 21. vijeku.

- Da li bi bio stvarni narodni tribun i književnik ili bi ga proglasili za izdajnika, stranog plaćenika ili nekog ko predvodi obojene revolucije - upitao je tada Stanivuković.

Podsjećamo, protiv Dodika je Tužilaštvo BiH nedavno podignulo optužnicu kao i protiv vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića. Oni se terete za nesprovođenje odluka visokog predstavnika u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.