OTVARANJE TENISKOG CENTRA

Dodik prilikom obraćanja spomenuo Stanivukovića: Dobro da je gradonačelnik

U svakom slučaju je dobro što zajedno radimo i da je sinergija vlade i grada dovela do ovog, rekao je Dodik

Draško Stanivuković i Milorad Dodik. Printscreen

H. J. I.

12.4.2023

U Banjoj Luci je večeras svečano otvoren teniski kompleks namijenjen za turnir serije 250 koji će, osim Novaka Đokovića, ugostiti i ostala velika imena iz svijeta tenisa.

Prilikom otvorenja zvanice su održale govore, a među njima su bili gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i predsjednik RS Milorad Dodik.

Nakon obraćanja Stanivukovića, prisutnima se obratio predsjednik RS Milorad Dodik koji je jednim dijelom govora nasmijao sve prisutne. 

- Ovo je uspjeh svih nas. Da se ne bih bavio patetikom, gledam kako gradonačelnik govori, fino i saborno, i onda mislim kako je dobro da je gradonačelnik, inače da nije, on bi visio po ovim ogradama ovdje. U svakom slučaju je dobro što zajedno radimo i da je sinergija vlade i grada dovela do ovog. Pošto ima onih koji kažu da je sinergija loša stvar, a ja mislim da je dobra - rekao je Dodik.

Kamera RTRS-a je zabilježila kako se, sjedeći u prvom redu, Stanivuković samo nasmijao ovim riječima nekada ljutog političkog protivnika.

- Ovdje nije bilo ničega. Tada smo imali hrabrost da zadamo cilj, imali smo vjeru i za četiri pet mjeseci doći do dvorane, ovog veličanstvenog trga, nove avenije i slobodno mogu reći nove razglednice grada, da je ovo nova razglednica Republike Srpske - kazao je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.