SUKOB SA OPOZICIJOM

Dodik: Isprazna priča političkog marginalca Igora Crnatka

On je ocijenio da će opozicija u RS ostati "na jalovom političkom pokušaju sve dok od Milorada Dodika ne budu vidjeli RS"

Milorad Dodik. Strahinja Aćimović / Tanjug

H. J. I.

31.8.2023

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da najnoviji medijski istupi Igora Crnatka nisu ništa drugo "do isprazna priča političkog marginalca od kojeg srećom ne zavisi ništa".

Na pitanje Srne da prokomentariše Crnatkovu izjavu da odbijanje SNSD-a da Narodna skupština RS raspravlja o nesprovođenju i kršenju vlastitih zakona i zaključaka ovaj put neće proći bez posljedica, te da je obaveza svakog poslanika i građanina da zaštiti Skupštinu od SNSD-a, Dodik je upitao "ko je sada Igor Crnadak da nam drži slovo o zaključcima kada njegova partija nije bila u Skupštini kad su usvajani".

"Naprasna ljubav"

Lider SNSD-a je podsjetio da su predstavnici SDS-a i PDP-a, dok su bili ministri u Vijeću ministara, poručivali da im ne može Narodna skupština RS određivati stavove.

- Koji je sada razlog za ovu naprasnu "ljubav" prema Narodnoj skupštini ne bih mogao čak ni da naslutim, ali sa sigurnošću bih mogao reći da je to ponašanje opet dirigovano - naglasio je Dodiki podsjetio da je opozicija u RS napuštala skupštinsko zasjedanje, uz različite izgovore, kad god se u Narodnoj skupštini odlučivalo o "važnim nacionalnim pitanjima".

On je naveo da dok je Crnadak, u svojstvu ministra vanjskih poslova, trošio i novac i vrijeme na potpuno beskorisna putovanja, gledano iz ugla interesa RS, "SNSD je sa svojim partnerima čuvao dignitet institucija RS i od takvih putnika kakav je Crnadak".

"Isprazna priča političkog marginalca"

- Koliko je dobronamjeran prema RS svjedoči i činjenica da on veoma zlurado sugeriše da predsjednik RS nije institucija RS, jer to je Dodik. Sebi daje za pravo da cijeni patriotizam ljudi koji, za razliku od njega i njegovih stranačkih kolega, nikada nisu učinili ništa protiv institucija RS - istakao je Dodik.

On je ocijenio da će opozicija u RS ostati "na jalovom političkom pokušaju sve dok od Milorada Dodika ne budu vidjeli RS".

- I Crnatkov nastup nije ništa drugo do isprazna priča političkog marginalca od kojeg srećom ne zavisi ništa i koji i dalje iz skupštinske klupe sanja daleke destinacije na koje je odlazio, nažalost, iz samo njemu znanih razloga. Da budem do kraja precizan, razloge i povode za Crnatkove odlaske do Londona znali smo svi. Možda tamo leže odgovori i na pitanje zašto je Narodna skupština RS za Crnatka i PDP opet postala bitno mjesto - zaključio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.