"STANIMO U ODBRANU RS"

Radanović: Pozivam Srbe da sutra u 18 sati dođu na mirno okupljanje na entitetskoj liniji

To je praktlčno reakcija na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da zabrani protestni skup pred Tužilaštvom BiH

Đorđe Radanović. RTRS

H. J. I.

31.8.2023

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović pozvao je građane RS da sutra u 18 sati dođu "na međuentitesku liniju na mirno okupljanje za odbranu RS". 

- Pozivam građane koji će krenuti iz naše Krajine da zajedno sa Dobojlijama i ljudima iz Posavine izađu na granicu sa Federacijom u Doboju. Da naš narod Semberije i Majevice to uradi u opštini Lopare na granici koja se nalazi na magistralnom putu M18 između Priboja i Tuzle.

Mi iz Podrinja, Birča i Sarajevsko-romanijske regije ćemo se okupiti ovdje u Istočnom Sarajevu, a narod Hercegovine će blokiratu granicu na putu Nevesinje – Mostar - rekao je Radanović za RTRS.

To je praktlčno reakcija na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da zabrani protestni skup pred Tužilaštvom BiH zbog optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika. Kaže da mu je žao što će ih sve razočarati, ali i dalje ne odustaju od skupa.

- Zbog toga pozivam naše ljude iz cijele RS da realizuju svoj plan dolaska na ovaj skup tako što će doći u 18 sati do granice između RS i susjedne Federacije i na samoj granici održati mirnu obustavu saobraćaja u trajanju od 30 minuta.

Mislim da je ovo dobar način da svima pokažemo da za razliku od ostatka BiH ovdje postoji RS u kojoj se poštuju prava naroda na izražavanje stava, kao i da postoji zajednica u kojoj Srbi i svi koji poštuju zakone mogu da žive slobodno - rekao je Radanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.