SASTANAK S KASUMOVIĆEM

Bećirović u Zenici: Posebnu pažnju treba posvetiti novim poslovnim idejama i stranim investicijama

Domaćini su informirali Bećirovića o ekonomskim i prevrednim kretanjima u Zenici

Bećirović i Kasumović održali sastanak u Zenici. Predsjedništvo BiH

S. S.

31.8.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održao je radni sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Zenica Mirzom Husetićem. Razgovoru je prisustvovala premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić.

Domaćini su informirali Bećirovića o ekonomskim i prevrednim kretanjima u Zenici, naglasivši da je primjetan pozitivan trend brzog razvoja malih i srednjih preduzeća u svim općinama i gradovima Zeničko-dobojskog kantona. Veliki poslovni sistemi, kao što je bila Željezara u Zenici, koja je nekada zapošljavala oko 24.000 ranika, danas su supstituirani novim poslovnim inicijativama i investicijama. Grad Zenica i Vlada Zeničko-dobojskog kantona ulažu značajne napore u razvoj poduzetništva, pri tome vodeći računa da na zdravim temeljima ostanu i veliki poslovni sistemi. Oni i danas zapošljavaju značajan broj građana i njihovo poslovanje značajno utiče na opću stabilnost na području Zeničko-dobojskog kantona.

Denis Bećirović se zahvalio domaćinima, istakavši važnost novih poslovnih inicijativa, prije svega stranih investicija. Iskustva Zenice govore da je ovaj koncept efikasan, naglasio je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.