NAJAVLJENI PROTESTI

Isak, Nešić i Karan poručili: Sigurnost građana BiH ključni prioritet

Zaključeno je kako nijedna policijska agencija u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti bilo kakve incidente

Isak: Policija na raspolaganju. Facebook

Z. K.

1.9.2023

U vezi s najavljenim protestima na entitetskoj liniji Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, razgovarao je s Nenadom Nešićem, ministrom sigurnosti BiH, te ministrom unutrašnjih poslova RS Sinišom Karanom i direktorima sigurnosnih agencija na državnom nivou.

Red i mir

Tokom razgovora zaključeno je kako ne postoje nikakve indicije da će u BiH doći do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira kao i da je sigurnost građana BiH ključni prioritet.

Ministar Isak informisao je sagovornike kako je Federalna uprava policije stavila na raspolaganje kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova policijske službenike FUP-a ukoliko postoji potreba za asistencijom u smislu održavanja javnog reda i mira.

Zaključeno je kako nijedna policijska agencija u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti bilo kakve incidente te da će svi oni koji eventualno pokušaju izazvati incidente u bilo kojem bh. entitetu biti procesuirani.

Izjave političara iz bh. entiteta RS

- Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak neće komentarisati izjave političara iz bh. entiteta RS, a koje ovom prilikom poziva da zadrže kulturu političkog govora, te da se suzdrže od unošenja nemira među građane Bosne i Hercegovine - saopćili su iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.