NAKON RASPUSTA

Školsko zvono se oglasilo u HNK

Priređena svečanost u Šestoj osnovnoj školi u Mostaru

Počela škola u HNK. M. Smajkić / Avaz

Meliha Smajkic

4.9.2023

Školsko zvono danas se oglasilo i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Tako su se nakon ljetne pauze učenici od Konjica do Neuma vratili u svoje školske klupe,a početak školske godine posebno je uzbudljiv za prvačiće i njihove roditelje.

Svečanost povodom nove školske godine priređena je u Šestoj osnovnoj školi u Mostaru.

Kantonalni ministar obrazovanja, nauke i kulture, Rašid Hadžović u izjavi za medije uoči svečanosti kazao je da je u prvi razred osnovne škole na području HNK upisano 1717 učenika. U osnovnim školama u HNK ove školske godine ukupno je 16.304 učenika.

- U prve razrede srednjih škola upisan je ukupno 1.821 učenik, a ukupno je 6.781 učenik upisan u srednje škole. Sve je spremno za početak nove školske godine. Vlada HNK je prošle godine osigurala besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce od prvog do devetog razreda, kao nastavak višegodišnjeg projekta, koji se, praktično, naslijeđuju, a svake godine radi se i određena dopuna - rekao je Hadžović.

On je u svoje ime, kao i u ime Vlade HNK svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima zaželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.