MULJAŽE

Kakva je veza između Denisa Prcića i „Trebević Hillsa“: Švercer diploma gradi hotel na planini?!

“Trebević Hills” je stambeno-poslovni objekt kompanije „Park ruža“ d.o.o., s upisanim kapitalom od 33,1 milion KM, ali je vlasništvo nepostojeće firme

„Trebević Hills“: Investicija ili nova ubleha. Facebook

Miralem  Aščić

9.9.2023

Prije nekoliko dana najavljena je gradnja na Trebeviću jednog od najvećih i najelitnijih projekata u BiH koji donosi luksuzan način života. Čak je počela, kako je objavio jedan portal, i priprema terena za ovo veliko gradilište.

Radi se o projektu "Trebević Hills", nedaleko od „Sunnylanda“ i poslovne zgrade IT kompanije „Symphony“.

Luksuzni hoteli

"Trebević Hills" je stambeno-poslovni objekt kompanije „Park ruža“ d.o.o., s upisanim kapitalom od 33,1 milion KM.

Radi se, međutim, o firmi registriranoj u Tuzli, na čijem je čelu mlađahni Kenan Gutić, koji je do marta bio član Glavnog odbora Bosanske stranke i kandidat na izborima.

Gutić: Na čelu firme „Park ruža“. Facebook

Kako se navodi na stranici, ovaj projekt finansira investiciona kompanija „KurtSafir Construction & Development Company“, koja navodno posjeduje i veći broj luksuznih hotela “Granada” u Turskoj.

Na čelu ove firme je izvjesni biznismen iz Turske Esat Kurt.

Međutim, nakon dubljeg uvida u dokumentaciju jasno je da mnogo toga ne štima u ovoj investiciji i cijeloj priči.

Kurt: Finansijer projekta. Facebook

Firma „Park ruža“, što je vidljivo u Registru poslovnih subjekata, registrirana je u Tuzli, ali je u vlasništvu kompanije “MID Investments LLC” iz Dovera u SAD!?

Ali ime ove firme iz Dovera nemoguće je pronaći na internetu. Niti imaju svoju zvaničnu stranicu.

Nejasno je odakle firmi „Park ruža“ iz Tuzle kapital u iznosu od 33 miliona KM (16,5 miliona eura) te kakva je uloga mladog Gutića. Tačnije, ko stoji iza cijele ove priče.

No, nesumnjivo, iza svega se, kako stoje stvari, nalazi teško kompromitirani Denis Prcić, vlasnik Američkog univerziteta u BiH koji je nedavno optužen za prevaru studenata i čeka ga sudski postupak.

Ovaj švercer diploma, koji je osumnjičen i hapšen u aferi „Diploma“ zbog sumnje da je bivšem direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću dao lažnu diplomu kako bi se ovaj domogao čelne pozicije ove policijske agencije, kako stoje stvari, ima itekako umiješane prste u ovu priču.

Šta piše u Registru poslovnih subjekata, ko je vlasnik firme. pravosudje.ba

Uklonio status

Prcić se čak prije nekoliko dana, uz fotografiju ovog kompleksa, pohvalio na društvenim mrežama da će, “uz Allahovu nafaku, zaraditi 300 miliona KM”.

Međutim, ubrzo je uklonio status jer su mnogi komentirali da im je dužan novac. Ali itekako se razotkrio.

Pitanje je šta će poduzeti nadležni organi kako bi se utvrdilo odakle potječe novac koji se planira uložiti.

Prcić: Sam sebe razotkrio. Facebook

Bazen s pogledom na Sarajevo

Lokacija nudi tri lamele, od kojih su dvije namijenjene stambenoj upotrebi, dok je treća hotel apart namijenjen za izdavanje.

“Trebević Hills” će nuditi brojne sadržaje koji će, kako se tvrdi, zadovoljiti i najzahtjevnije potrebe: 24/7 recepciju, osiguranje i održavanje, bazen s pogledom na Sarajevo, spa-centar, salon ljepote i teretanu, prehrambenu i kozmetičku prodavnicu, apoteku, catering servise, podzemne garaže, luksuzne restorane, caffe lounge te vrtić s produženim boravkom, dostupan 24/7.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.