SKANDALOZNA IZJAVA

Vulić o potvrđivanju optužnice Dodiku: Sud BiH je sud međunarodne zajednice, strani mešetari muče srpski narod na pravdi Boga

Pobijedit ćemo u inat Jasmini Ćosić Dedović i raznim podanicima dijela međunarodne srbomrzačke zajednice, rekla je

Sanja Vulić i Milorad Dodik. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S. / Srna

11.9.2023

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da potvrda optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića nije ništa neočekivano, jer je Sud BiH "sud međunarodne zajednice i stranih sudija, a ne sud zakona, pravde i pravičnosti."

- Izdržao je srpski narod i jače torture, izdržat će i ovo, a to što pojedinci misle da bi sklanjanjem Milorada Dodika sa političke scene uništili RS i pretvorili BiH u unitarnu zemlju, grdno se varaju - rekla je Vulić za Srnu.

Ona je dodala da "razni strani mešetari mogu da osuđuju i muče srpski narod na pravdi Boga i da mijenjaju Dejtonski sporazum kako njima odgovora, odnosno njihovim muslimanskim prijateljima, ali treba da znaju da će RS i srpski narod istrajati i pobijediti."

- Pobijedit ćemo u inat Jasmini Ćosić Dedović i raznim podanicima dijela međunarodne srbomrzačke zajednice. Instituciju predsjednika RS i RS štitit ćemo do posljednjeg srpskog pokoljenja. Ne zaboravite - smo svi mi Milorad Dodik - rekla je Vulić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.