PODRŽALI RUKOVODSTVO

Klub srpskog naroda u Domu Naroda BiH zaprijetio napuštanjem institucija

Zahtijevaju striktno poštivanje ustavne pozicije RS

Klub delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržao Špirića i Radmanovića. PR služba

N. Aj.

12.9.2023

Iz Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u saoćenju je navedeno da "u potpunosti podržavaju zajedničku izjavu članova kolegija Paralamentarne skupštine BiH  Nikole Špirića i Nebojše Radmanovića" kojom zahtijevaju striktno poštivanje ustavne pozicije Republike Srpske, njenih institucija i predstavnika".

- Delegati su saglasni da u budućem periodu zajednički donose odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH - istaknuto je u saopćenju.

Podjećamo, Špirić i Radmanović kazali su kako "prate aktivnosti nelegalnog visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt)" za čije aktivnosti smatraju da su usmjerene na derogiranje ustavne pozicije i zakona RS.

Najavili su i zajedničko donošenje odluke "koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se ne budu poštovali stavovi i ustavna pozicija RS".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.