ODBACIO DODIKOVE OPTUŽBE

Mandić otkrio: Iz Dodikovog kabineta su zvali da se unište video zapisi

Momčilo Mandić tvrdi da je na njega Branislav Okuka uperio pištolj i da se radi o pokušaju ubistva

Mandić: Optužio Dodika. Screenshot - Dejan Rakita / Pixsell

N. H.

18.9.2023

Momčilo Mandić je odbacio Dodikove, kako je i sam rekao, gnusne optužbe u kojima je iznio da je on (Mandić) sve slagao.

- Zašto su zvali iz Dodikovog kabineta da se unište video zapisi koji su uzeti s kamera i zbog čega je navodno video nadzor odjednom u kvaru – pita Mandić, odbacujući sve optužbe Milorada Dodika na njegov račun.

Dodik je na svom „X“, bivšem „Twitter“, nalogu branio svog savjetnika Branislava Okuku, te optužio Mandića, koji tvrdi da je Okuka u njega u Trebinju uperio pištolj, kako je naveo, doslovno slagao sve.

- Činjenice su jasne i dokumontovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti – naveo je Dodik u svojoj objavi. 

Podsjetimo, u centru Trebinja došlo je do verbalnog sukoba između Mandića i Okuke. Mandić tvrdi da je Okuka u njega uperio pištolj i da to mogu, kako kaže, potvrditi dva „specijalca“ koji su razoružali Okuku i odveli ga u policiju. 

On tvrdi da je to bio pokušaj ubistva, ali su iz policije u saopćenju potvrdili da je došlo do verbalnog sukoba, ali da je dežurni tužilac okvalifikovao da nema krivičnog djela. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.