OSA IH OTKRILA

Po koga su došle plaćene ubice iz Srbije!?

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su prekjučer u zgradi “Sarajevo Towera” dvije osobe prema Interpolovoj potjernici Srbije

Pohapsila ih Specijalna jedinica MUP-a KS. MUP KS

Miralem  Aščić

19.9.2023

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su prekjučer u zgradi “Sarajevo Towera” dvije osobe, a radi se o plaćenim ubicama Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću.

Još traje provjera kako su bili na Interpolovim potjernicama, a zatim su iste povučene.

Više zemalja

Saznajemo da su osumnjičeni unajmili više stanova u samom vrhu ovog objekta, gdje su na kraju i uhapšeni. Njih potražuje Srbija, ali i više zemalja EU, među kojima je i Grčka.

Ovaj opasni dvojac uhapsila je Specijalna jedinica MUP-a KS, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila. U hapšenju je pomogla i BIA, koja je bh. agencijama javila da su ove osobe prešle teritoriju naše države i da se nalaze i kriju u Sarajevu.

Jovanović se dovodi u vezu s klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljko Belivuk, ali i trgovcem narkoticima Darkom Šarićem. U javnosti je Giba postao poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe.

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična djela, tokom svjedočenja u martu ove godine iznio je niz detalja o ubistvu dvojice “škaljaraca” na Krfu.

Podsjećamo, Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba s Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Sky poruke

Mediji u Srbiji objavili su u novembru prošle godine da je Dušan Jovanović planirao atentat na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke.

Giba se dovodi u vezu s vođom "vračaraca" Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Prema informacijama „Avaza“, operativni podaci pokazuju da je ovaj dvojac u Sarajevo stigao s jasnom namjerom da likvidira određene osobe.

Kod jednog od uhapšenih pronađen je mobitel s poljskim brojem, a sve s ciljem da ih policijske službe teže lociraju. Satima je trajao pretres njihovih stanova, a izuzeti su im mobiteli i određena oprema.

Bojovićev saradnik

Kada je riječ o uhapšenom Darku Duloviću, njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu potvrdio presudu Višeg suda i oslobodio ga optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

Dulović je hapšen u Sarajevu i 2018. godine.

Utvrđuje se šta su tačno radili u Sarajevu, koga su planirali likvidirati i po čijoj naredbi. Javna je tajna da klan “kavčana” uzima velike sume novca za plaćene likvidacije. Time finansiraju svoje aktivnosti. Sada se utvrđuje o kome se radi i da li je riječ o osobama iz kriminalnog miljea, ili pojedincima iz bh. politike.

Je li i Šmrk meta

Neki svjedoci govore da je navodno među metama i Admir Arnautović Šmrk, koji bi mogao biti vrlo nezgodan svjedok za pojedince iz bh. pravosuđa, ali i po Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora OSA-e.

Kožar se krio u Sarajevu

Ubijeni Alen Kožar 2019. godine skrivao se u Sarajevu. Tada je u Sarajevu uhapšen plaćeni ubica Der Čaba, koji je planirao ubiti Kožara. Nedugo zatim Kožar je brutalno ubijen na Krfu, a svjedoci tvrde da iza ubistva stoji Giba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.