TUŽNA VIJEST

Hrabri mladić Alen Talić izgubio najvažniju bitku, bitku za život: Borio se s progresivnom mišićnom distrofijom

Njegova sestra Ajla Talić-Rašić potvrdila je tužnu vijest

Ostavio snažan trag na sve koji su ga poznavali. Facebook

Z. K.

19.9.2023

Tužna vijest stiže iz Zenice. Hrabri Alen Talić koji se dugo borio s progresivnom mišićnom distrofijom tipa dišen izgubio je najvažniju bitku, bitku za život. 

Njegova sestra Ajla Talić-Rašić potvrdila je tužnu vijest putem Facebook profila:

- Obavještavamo sve drage ljude da je danas na bolji svijet preselio naš heroj, Alen Talić (Alen RespiratorLion Talic). Molimo dragog Boga da se s njim sastanemo u dženetskim baštama. Dženaza namaz i ukop će se klanjati sutra na gradskom mezarju Prasnice – Zenica, najvjerovatnije poslije Ikindije namaza. Tačan termin ćemo potvrditi u toku sutrašnjeg prijepodneva – napisala je Ajla.

Uprkos teškoj dijagnozi koja mu je postavljena kad je imao samo sedam godina Alen je ostavio snažan trag na sve koji su ga poznavali. Vodio je blog u kojem je dijelio svoju priču i širio pozitivne poruke, potičući ljude na razumijevanje i empatiju prema osobama s invaliditetom.

Alen je često pisao i govorio o svojoj borbi i naporima da se prilagodi novom načinu života. Uprkos izazovima, isticao je podršku svoje porodice i prijatelja, a njegovi vršnjaci su ga prihvatili s ljubavlju i razumijevanjem.

Alen je bio inspiracija mnogima zbog svoje pozitivne energije i hrabrosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.