NESTALA SA 15 GODINA

Samohrana majka Nermina osam godina traga za kćerkom Arminom

Armina je izašla u grad sa prijateljicom na koncert sa kojeg se nije nikad vratila

Armina je nestala 2015. godine. Youtube

D. R.

24.9.2023

Nermina Kovač iz Donjeg Vakufa je samohrana majka troje djece kojoj je kćerka Armina prije osam godina nestala. Tačnije, Armina je izašla u grad sa prijateljicom na koncert sa kojeg se nije nikad vratila.

Prijateljica je ostala u kafiću, a Armina otišla kući kojoj nikad nije došla. Majka Nermina i nakon osam godina ne gubi nadu da će dobiti poziv od kćerke ili bilo kakav trag koji će dovesti do nje.

U trenutku nestanka Armina je imala 15 godina. Njena majka kaže da je bila odlična učenica.

Pronađena samo jakna

- Da sam joj rekla da ne ide, ona ne bi otišla. Takva je bila, poslušna. Nije ovdje imala nekog društva, pustila sam je da ide na koncert - rekla je majka Nermina i dodala da se Armina trebala vratiti s prijateljicom i njenim momkom.

Kazala je da je policija peti dan nakon nestanka pronašla Armininu jaknu pored mosta u Donjem Vakufu.

Veliki teret na srcu

- Te godine se Vrbas mogao pregaziti. Nikad mi se niko nije javio s drugim informacijama. Najviše mi pada na pamet da ju je neko ukrao, odveo. Prošlo mi je kroz glavu da se mlada udala, ali ništa. Kako koja godina, samo je bolnije. Pijem tablete za smirenje, pod stresom sam. Veliki teret nosim na svom srcu - kazala je majka Nermina.

Pokazuje telefon i kaže da ima samo taj broj.

- Ona zna za ovaj broj, ja ga nikad neću promijeniti - kaže majka Nermina kroz suze. Ostavila je i broj telefona za sve one koji imaju bilo kakav trag - 066/049-598.

Više pogledajte u prilogu YouTube kanala Srednja Bosna Danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.