BIHAMK

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na GP Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH. Fena

FENA

24.9.2023

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Aktuelni radovi

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Povećana opasnost od odrona

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.