"AVAZ" SAZNAJE

Počela saslušanja ljekara sa KCUS-a zbog predmeta "Memić"

Čeka se zvanična naredba za proširenje istrage protiv više osoba za krivično djelo "ubistvo"

Saslušanja u MUP-u KS. Avaz

Miralem  Aščić

25.9.2023

Tužilaštvo BiH počelo je saslušanjem ljekara sa KCUS-a u slučaju "Dženan Memić", saznaje portal "Avaza".

Ovim je potvrđeno pisanje našeg lista da će ljekari, koji su vještačili zdravstveno stanje Alise Ramić (rođ. Mutap) biti saslušani u MUP-u KS.

Proširenje istrage

Saslušanja su počela prije nekoliko dana te i dalje traju. Čeka se zvanična naredba za proširenje istrage protiv više osoba za krivično djelo "ubistvo".

Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, lani donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić, bivše glavne tužiteljice Tužilaštva KS i aktuelne sutkinje Suda BiH, ali i bivšeg komesara Vahida Ćosića, tadašnjeg tužioca Merisa Ćate, policajca Sakiba Kreme i vještaka Ševala Kovačevića.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo ubistvo, organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i sprečavanje dokazivanja.

Ramić i Dupovac presuđeni

Podsjećamo ranije je Sud BiH u slučaju "Dženan Memić" nepravosnažno Hasanu Dupovcu izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine, a Alisi Ramić (ranije Mutap) od dvije godine i šest mjeseci.

Hasan Dupovac je proglašen krivim za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, u vezi sa članom 55. istog Zakona, a optužena Alisa Ramić (ranije Mutap) za krivično djelo davanje lažnog iskaza iz člana 348. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.