MOSTAR

Danas hitne sjednice HNS-a i HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a BiH na sjednici će razmatrati funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti na nivou kantona, Federacije BiH i BiH

Sa jedne od ranijih sjednica. HDZ BiH

S. S.

25.9.2023

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) održat će danas petu proširenu sjednicu Predsjedništva.

Kako su najavili iz te stranke, sjednica će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, s početkom u 10 sati. Proširenoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH prisustvovat će i predsjednici kantonalnih i regionalnih odbora i organizacije HDZ-a BiH za Distrikt Brčko.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na sjednici će razmatrati: funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti na nivou kantona, Federacije BiH i BiH; unutarstranačke aktivnosti u funkciji jačanja uloge HDZ-a BiH u političkom ambijentu BiH; obilazak općina i gradova, stoji u najavi.

Nakon toga će se održati i sjednica Predsjedništva HNS-a BiH. Sjednica će se održati u prostorijama Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH (Nikole Šubića Zrinskog 3A) s početkom u 12.00 sati.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH će na sjednici razmatrati problematiku neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH te aktualnu političku situaciju u BiH, saopćeno je iz HNS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.