POTPREDSJEDNIK FBIH

Stojanović pozvao gradonačelnika Stoca: Uklonite mural s obilježjima NDH

Molim Vas da pokažete odgovornost i uklonite mural koji vrijeđa žrtve i dodatno unosi nepovjerenje u lokalnu vlast - poručio je Stojanović

N. Šaljić

D. H.

25.9.2023

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović pozvao je gradonačelnika Stoca da pod hitno ukloni mural s obilježjima NDH. 

- NDH je bila tvorevina u službi nacističke Njemačke i fašističke Italije koja je u drugom svjetskom ratu zločinački poubijala po koncentracionim logorima preko 500 000 srba, jevreja, roma, hrvata antifašista, bošnjaka i ostalih koji su se suprotstavili tom režimu. U cilju zajedničkog života na putu ka evropskoj budućnosti svih naroda Bosne i Hercegovine, molim Vas da pokažete odgovornost i uklonite mural koji vrijeđa žrtve i dodatno unosi nepovjerenje u lokalnu vlast. Vrijeme je da prevaziđemo primitivne i uvredljive poruke koje promovišu zločine i fašizam. Nadam se da ćete biti primjer izgradnje poštovanja i za sve druge načelnike u BiH, i time pokazati da povratnici, i svi drugi koji odluče boraviti i živjeti u Stocu su dobrodošli i mogu se osjećati sigurno jer ste baš vi vlast - poručio je Stojanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.