PODRŽALA SRBIJU

Cvijanović: Albin Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na zapadnom Balkanu

Umjesto Zajednice srpskih općina, Srbi su od Kurtija dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu na maloljetnu djec

Željka Cvijanović. Pixsell

N. Č.

25.9.2023

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da je odavno već jasno da je Albin Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

- On je čovjek konflikta i nasilja, a ne mira i dijaloga. Jasno je da brutalnim terorom nad kosovskometohijskim Srbima Kurti mjesecima nastoji izazvati sukob, kako bi obesmislio dijalog i izbjegao sprovođenje potpisanih sporazuma.

Umjesto Zajednice srpskih općina, Srbi su od Kurtija dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu na maloljetnu djecu koja obilježavaju pravoslavne praznike. Neograničeno je licemjerje pojedinih zapadnih zemalja koje mjesecima prećutno, a neki čak i otvoreno, odobravaju Kurtijev teror nad Srbima. Puna podrška našim sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini, u njihovoj odlučnoj namjeri da, uprkos teroru privremenih prištinskih institucija, opstanu na svojim vjekovnim ognjištima. Podrška rukovodstvu Srbije i njegovim nadljudskim naporima da odgovornom politikom sačuva vitalne nacionalne i državne interese Srbije, a prvenstveno naš narod na Kosovu - izjavila je Cvijanović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.