PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Dodik i Cvijanović mogu sebe preispitati kako je Šmit dobio diplomatsku legitimaciju

Kakva smijurija. Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama, rekao je Borenović

Borenović: Oni su i tada imali sve poluge vlasti. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

17.9.2023

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da "Milorad Dodik i Željka Cvijanović samo sebe mogu preispitati zašto i kako je Kristijan Šmit (Christian Schmidt) dobio diplomatsku legitimaciju, jer su oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH".

Borenović je naveo da je očigledno novi vrhunac njihovog bezobrazluka ili pak imaju privremenu amneziju.

- U vrijeme dolaska Kristijana Šmita, Dodik i SNSD su vršili vlast u BiH i izabrali sve ključne ljude, a njihov kadar je bio predsjedavajući Vijeća ministara. 

U to vrijeme Dodik je bio član Predsjedništva, čija je nadležnost vanjska politika. Oni su i tada imali sve poluge vlasti i sada kao ispituju otkud Schmidtu legitimacija. Kakva smijurija. Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama - rekao je Borenović.

Istakao je da je igrarija sa Šmitom više nego providna, saopćeno je iz Informativne službe PDP-a.

- Dodikov drugar Šmit je pokriće za pravljenje tenzija, dok porodične firme dobijaju milionske tendere, Republiku Srpsku sedmično zadužuju, SIPA za koju su rekli da će joj zabraniti djelovanje na području Republike Srpske hapsi srpske vojnike i generale, a neki opskurni lik savjetuje samozvanog predsjednika i snima se u Palati Republike, Dodikov savjetnik danas poteže pištolj, a bivši glavni ekonomski savjetnik se nalazi u bjegstvu nakon pronevjerenih milionskih iznosa. 

Prevara, korupcija, nepotizam, otimačina i nepravda je jedini model ponašanja kojim se ovaj nenarodni aktuelni režim održava na vlasti i zato smo na samom ekonomskom, demografskom i moralnom dnu u ovom dijelu planete - naveo je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.