BAKIROV JURIŠNIK

Ko će Zildžiću otkupiti kaznu: Najavio da će to uraditi, a CIK-u nije prijavio da on i supruga posjeduju bilo kakvu ušteđevinu

Salko Zildžić je dužan kikbokseru Samedu Osmanoviću 24.600 KM

Salko Zildžić. Facebook

26.9.2023

Bakirov nasilnik i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH prokomentarisao je jučer za Politički.ba da je prenošenje pištolja, mimo svim propisa, u Srbiju „bezvezna greška koja se pretvorila u haos“.

- Za ovo u BiH ne mogu biti ni kriv. Tako da ću ići i na smanjenje kazne ili njeno ukidanje. Ako ništa drugo, otkupit ću je - priča Zildžić dalje.

Činjenica da Salko Zildžić nije počinio prekršaj u BiH, jer je imao dozvolu za oružje, ali ne i za nošenje preko granice, ali nije relevantno za poređenje da li je on počinio prekršaj u BiH, nego bi to bilo za poređenje sa stranim državljaninom koji se u BiH pojavi sa oružjem.

Imovinski kartoni

Ono što je interesantno da je Zildžić rekao da, ukoliko ona ne bude ukinuta, iako nema nikakvog osnova za to, da će je otkupiti. Naravno, ta opcija je dozvoljena. Ona podrazumijeva 100 KM po jednom danu zatvora, što za godinu podrazumijeva 36.500 KM, no to ga neće amnestirati toga da je krivično odgovarao.

Imovina Salke Zildžića. Screenshot

Posebno interesantno je to od kojih sredstava će Salko Zildžić platiti kaznu. Nakon Općih izbora, ove godine su objavljeni imovinski kartoni svih izabranih zvaničnika i članova njihovih porodica.

No, kako se može uočiti na stranici Centralne izborne komisije on nije naveo da posjeduje bilo kakvu ušteđevinu, niti dionice. Ista situacija je sa njegovom suprugom.

On je naveo samo koliko iznose njegova primanja, da posjeduje etažu kuće, automobil marke Seat i motocikl Suzuki. Osim toga, naglasio je i da je dužan još jednom kikbokseru Samedu Osmanoviću 24.600 KM. Salkina supruga je navela da je suvlasnica stana sa sestrom, vlasnica vikendice i quada. Osim toga, ona ima kredit u iznosu od 44.650 KM.

Dvije opcije

S obzirom da nema prijavljenu ušteđevinu, postoje dvije opcije. Jedna je da prave podatke nije prikazao Centralnoj izbornoj komisiji BiH, što je obaveza, ali nažalost za to nikad niko nije odgovarao.

Imovina Salkine supruge. Screenshot

Druga opcija je da će mu u tome pomoći stranka ili ljudi bliski stranci te sa na taj način odužiti, jer je već duže vrijeme bio koristan za primitivne obračune sa političkim neistomišljenicima, kako u drugim strankama, tako i u vlastitim redovima.

Podsjećamo, Salko Zildžić je prema nekim informacijama imao prilikom prelaska granice iskaznicu počasnog člana OSA-e, koju mogu dobiti samo penzionisani bivši uposlenici OSA-e i to odlukom generalnog direktora. Salko Zildžić je to demantovao, a Tužilaštvo BiH istražuje sve navode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.