PRONAĐEN U SARAJEVU

Uhapšen Luka Čokara, koji je u Kaknju, uz prijetnju nožem, opljačkao župnika

On je nakon lišenja slobode predat policijskih službenicima PS Zenica

Uhapšen Luka Čokara. MUP ZDK

S. S.

30.9.2023

Pripadnici PU Novo Sarajevo uhapsili su sinoć Luku Čokaru iz Kaknja, za kojim je bila raspisana potraga MUP-a ZDK, zbog razbojništva. 

On je nakon lišenja slobode predat policijskih službenicima PS Zenica.

Podsjećamo on je uz prijetnju nožem župniku crkve "Svetog Petra i Pavla" otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Dana 28.09.2023.godine, u saradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a KS, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK su, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi lice Čokara Luka, rođen 2001.godine, iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja krivičnog djela "razbojništvo" nad župnikom crkve "Svetog Petra i Pavla" u Kaknju. Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom "Vlasništvo Župe Kakanj". Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara Luka, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode - naveli su jučer iz MUP-a ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.