SAZNAJEMO

Dva mjeseca od zločina u Gradačcu: Šta će biti sa sutkinjom Lejlom Numanović, VSTV-e čeka odgovore Tužilaštva!

Ubica Nermin Sulejmanović brutalno je prije dva mjeseca likvidirao svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te ubio još dvije osobe

Numanović i Sulejmanović. Avaz

M. Aš

6.10.2023

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirao je još 14. avgusta predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a prema prijedlogu policijske uprave Gradačac.

Sve se sve čeka

No, do za sada, prema informacijama "Avaza", disciplinska tužba nije podignuta jer se čeka postupanje Tužilaštva TK, koje vodi istragu o zločinu koji je potresao državu prije dva mjeseca.

Podsjećamo, trostruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je prije likvidirao svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te ubio još dvije osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Samo četiri dana prije ubistava, sudija Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje, o čemu je "Avaz" detaljno pisao.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i dio obrazloženja u rješenju u kojem je bio iskopiran dio rješenja druge osobe. 

Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavilo ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića.

Sutkinja je to pravdala materijalnom greškom, koju je navodno odmah ispravila. Također, ona se u prijavi pravdala time da nije poznavala nasilnika Sulejmanovića i da je mislila da će policija pronaći dokaze.

Tvrdnje porodice Džengiz

Međutim, tvrdnje porodice Džengiz su drugačije, jer je ista sutkinja postupala u predmetu ove porodice koja je imala spor sa Sulejmanovićem. Sve te dokaze ima i Tužilaštvo i VSTV čeka ustvari da li će Tužilaštv procesirati sutkinju jer je napravljen očigledan nemar u postupanju.

Čim se Tužilaštvo oglasi, Disciplinska tužba će biti vrlo brzo podignuta i zatražena njena suspenzija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.