NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: 70 miliona eura na čekanju

Zbog nesposobne vlasti, socijalno ugrožene kategorije u Sarajevu još ne dobivaju novac

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

7.10.2023

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: 70 miliona eura na čekanju. Zbog nesposobne vlasti, socijalno ugrožene kategorije u Sarajevu još ne dobivaju novac.

AFERA Granate, FUP provjera, SIPA ništa ne poduzima. Tvrdnja da je Radoičić kupio oružje u Tuzli obično je spin. Organizator napda na Kosovu oružje je mogao nabaviti samo u Srbiji, ni Interpol nema podatke za BiH.

Komentar dana "Šemso gasi Bakira" napisao je Sedin Spahić.

Kako ilegalni migrante iz Turske preko BiH ulaze u zapadne zemlje. Do granice kao "turisti" uđu s pasošem, pa ih bacaju.

Viši saradniki DPC-a iz Berlina Bodo Veber govori za "Avaz". Veber smatra da je izlaz za našu zemlju u strateškom preokretu politike SAD i EU prema BiH.

Šarl Mišel, predsjednik Evropskog vijeća, donosi dobre vijesti za Bosnu i Hercegovinu: Naglasio da se Evropska unija mora proširiti.

Inflatorni pritisak: Dok se odluke poništavaju i usvajaju, građani još čekaju niže cijene u trgovinama, a marže se povaćvajau.

Ima se, može se. Gradonačelnica Karić počastila Sarajevo-osiguranje novcem građana. Zgradu koja je u privatnom vlasništvu, obnovila u sklopu restauracije javnih objekata u Sarajevu.

Osobe s cerebralnom paralizom u Zenici svoju borbu iskazale među koricama knjige. Želje, nadanja i vjeru u bolje sutra pretočili u priče.

Izudin Tahirović privremeno na slobodi dva mjeseca. Ubica Mirze Raščića dobio dopust zbog bolesti majke. Prekid kazne Tahiroviću odobrilo Vijeće kantonalnog suda u Sarajevu.

Širbegović inženjering lider u regionu. Ostvaruju prihod od gotovo 80 miliona KM. Osamdeset posto proizvedenih armirano-betonskih i montažnih konstrukcija izvoze u zemlje EU – Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku.

Sanela Diana Dženkins, svjetski poznata poduzetnica i filantropkinja govori za „Avaz“. Dženkins najavljuje da će donijeti Oscara u Sarajevo.

U „Avazu“ donosimo intervju sa Ahmetom Kuruom, direktorom Centra za islamske i arapske studije na Državnom univerzitetu u San Dijegu, SAD. „Islam nije suprotstavljen zapadnim vrijendostima“, tvrdi Kuru u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Analiziramo: Šta donose predstojeći izbori u Hrvatskoj: HDZ-u se niko neće moći približiti. Ova stranka ima stabilnu i neprikosnovenu podršku birača.

Ličnost sedmice je Marko Marić, golman koji je pružio sjajnu partiju protiv Aston Vile u Engleskoj, a HŠK Zrinjski još jednom je osvjetlao obraz bh. fudbala.

Pol Dejno, glumac koji igra glavnu ulogu u filmu „Luda lova“ govori za „Dnevni avaz“: Lako je raditi s mojom suprugom, ističe Dejno.

Najveća utakmica bh. fudbala igra se u nedjelju. Ko će dominirati gradom nakon vikenda: Sarajevo ili Željezničar?

Mirza Teletović, legendarni košarkaš BiH imenovan za generalnog menadžera OKK Spars.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.