NAKON NESREĆE

Adnan Canović, prijatelj teško povrijeđenog padobranca, Ibrahima Kalesića: Za operaciju još ništa ne znamo, čekamo ponedjeljak

Devedesetogodišnjak, najstariji padobranac u Evropi, doživio nezgodu prilikom skoka u Budvi

Ibrahim Kalesić. Facebook

Meliha Smajkic

8.10.2023

Zdravstveno stanje 90-godišnjeg Ibrahima Kalesića iz Tuzle, zvanično, najstarijeg evropskog padobranca i dalje je nepromijenjeno.

Prijelom kuka i napuknuće karlice

On je, podsjetimo, hospitaliziran u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirirgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu u Crnoj Gori, nakon što je u petak zadobio teške tjelesne povrede prilikom skoka sa padobranom u Budvi tokom takmičenja.

Kako smo pisali, a što nam je prenio njegov prijatelj Adnan Canović, Kalesić je zadobio prijelome kuka i napuknuće karlice te mu je neophodan operativni zahvat.

- Sa Ibrahimom sam se čuo maloprije, jer su zbog situacije s Covidom zabranjene posjete i rekao mi je da mu danas skoro stalno daju infuziju, odnosno, terapiju za jake bolove. Za operaciju još ništa ne znamo, neophodno je, kako nam je rečeno, uraditi brojne preglede, od interniste pa nadalje i, zapravo, čekamo ponedjeljak, kada ćemo, vjerovatno, znati više informacija. Ovo je, ipak, specijalna bolnica za ortopediju i vjerujem u pozitivan ishod, a nadam se da će nam i naša Ambasada pomoći u svemu- rekao nam je Canović.

Iz bolnice nema informacija

Canović se, također, bavi padobranstvom i paraglajdingom, a s Kalesićem je bio na takmičenju i s još jednim prijateljem je ostao u Crnoj Gori da prate ishod cijele situacije.

Također, Canović je snimio Kalesićev skok s padobranom i, zapravo, cijeli tok događaja nezgode koju je doživio i usljed čijih posljedica je zadobio teške tjelesne povrede.

Iz bolnice nam danas, zbog neradnog dana, nisu mogli dati informacije u vezi Kalesićevog zdravstvenog stanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.