OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Nastavlja se suđenje po tužbi Alise Mutap: Muriz Memić sutra opet pred sudom

Njega je tužila bivša Dženanova djevojka Alisa Mutap za klevetu jer je Muriz u jednom intervjuu rekao da se ona bavila prostitucijom

Muriz Memić. Facebook

H. J. I.

10.10.2023

Muriz Memić, otac rahmetli Dženana Memića, sutra će se ponovo naći pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Podsjećamo, njega je tužila bivša Dženanova djevojka Alisa Mutap za klevetu jer je Muriz u jednom intervjuu rekao da se ona bavila prostitucijom. 

Posljednje ročište održano je sredinom juna kad je između ostalog svjedočio Alisin suprug Fahrudin Ramić, dok je dan prije svjedočila i sama Alisa koja je kazala da se, kad je vidjela sporni Murizov intervju, "osjećala posebno tužno".

- Te 2019. godine imala sam 23 godine. Pokušavala sam svoj život nastaviti dalje uprkos kampanji koja se godinama vodila protiv mene. Danima sam plakala nakon što sam vidjela tu izjavu. Osjećala sam se poniženo i jadno - rekla je tada Alisa.

U međuvremenu je Alisa Mutap osuđena na 2,5 godina zatvora pred Sudom BiH u suđenju za prikrivanje dokaza i načina na koji je stradao Dženan Memić u februaru 2016. godine. Ona bi trebala biti jedna od optuženih i u novoj istrazi koja se vodi za ubistvo Dženana Memića.

Sutra će se na ročištu pojaviti još neki svjedoci odbrane Muriza Memića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.