PREDSJEDNIK SINDIKATA

Rustemović iz Agencije za lijekove pitao ministra Rimca: Kada dolazimo na red

Kandidate za sastav Stručnog savjeta bi trebao ministar zdravstva FBiH (op.a. Nediljko Rimac) uputiti prema Ministarstvu civilnih poslova, rekao je

Ramo Rustemović. Avaz

S. S.

12.10.2023

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović osvrnuo se povodom izjave u jednom od medija, gdje se postavlja pitanje zašto Federacija BiH ne da je prijedlog Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

- Kandidate za sastav Stručnog savjeta bi trebao ministar zdravstva FBiH (op.a. Nediljko Rimac) uputiti prema Ministarstvu civilnih poslova. Zašto to nije uradio, to njega treba pitati. Evo i mi ga pitamo, ministre kada dolazimo na red. Isto tako treba uvažiti činjenicu stari saziv Stručnog savjeta Agencije, radi u punom kapacitetu, redovno zasjeda i donosi Odluke. Kome se žuri i zašto se žuri ne znam, ali sigurno znam, ako bi nekom se trebalo žuriti to je vlast na čelu sa SDP om, koji nema svog kandidata ni u jednoj komisiji, niti jednom tijelu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, gdje se odlučuje - rekao je Rustemović.

Ističe da premijer FBiH zna za ove probleme, ne uslovljava i pokušava Agenciju ostaviti pacijentu, zbog koji je i osnovana i čija je nadležnost očuvanje i unapređenje zdravlja svih stanovnika na prostoru BiH. 

- Imenovan je direktor i zamjenik direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, redovni mandat, nema prepreka za rad u punom kapacitetu - kazao je Rustemović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.