ZAJEDNIČKO SAOPĆENJE

Delegati HDZ-a u Domu naroda FBiH: Osuđujemo terorističke napade Hamasa i Komšićeve pokušaje njihovog pravdanja

Komšić svojim izjavama pokušava BiH staviti na stranu onih koji terorom nad nevinim žrtvama pokušavaju ostvariti političke ciljeve, ističe

Klub Hrvata Doma naroda FBiH. Dom naroda FBiH

S. S.

12.10.2023

Uz najoštriju osudu napada i stravičnih ubistava i otmica civila, djece, žena i staraca, koje su u Izraelu počinili pripadnici terorističke organizacije Hamas, mi delegati HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH osuđujemo i svaki pokušaj relativiziranja i opravdanja zločina nad nedužnim civilnim žrtvama. Hrvatski narod u BiH, posebno srednjoj Bosni u proteklom je ratu na svojoj koži osjetio teror, smaknuća i iživljavanja pripadnika različitih terorističkih organizacija sličnih Hamasu. Duboko suosjećamo s bolom i patnjom svake nevine žrtve koja se nađe na putu ostvarenja ciljeva takvih terorističkih organizacija, stoji u saopćenju delegata HDZ-a u Domu naroda FBiH.

- Istodovremeno, najoštrije osuđujemo pokušaje opravdavanja i relativiziranja terorističkih napada i djelovanja Hamasa od strane pojedinih političara u BiH, a prije svih Hrvatima nametnutog, bošnjačkim glasovima izabranog, člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Svojim skandaloznim izjavama u kojima traži opravdanje za teror Hamasa nad civilima u Izraelu, koristeći govor mržnje uz vrijeđanje ambasadorice Izraela u BiH Halit Peleg, koja ga je upozorila na neprimjerenost njegovih stavova, Komšić pravi nesagledivu štetu Bosni i Hercegovini.

Mi delegati HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH kao i svi oni koje je hrvatski narod u BiH birao osuđujemo Komšićeve stavove i govor mržnje smatrajući ih štetnim i pogubnim za BiH. Komšić svojim izjavama pokušava BiH staviti na stranu onih koji terorom nad nevinim žrtvama pokušavaju ostvariti političke ciljeve, a govorom mržnje suprotstaviti se svima koju na to ukažu - navode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.