SARAJEVO

CIK BiH: Veliki interes mladih na "Promociji novih tehnologija u izbornom procesu"

Prisutnima je demonstrirana praktična primjena najsavremenije opreme koja se koristi na biračkim mjestima

Dani otvorenih vrata se završavaju sutra. Fena

FENA

12.10.2023

Dani otvorenih vrata u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine naziva "Promocija novih tehnologija u izbornom procesu“ već četvrti dan rezultiraju izuzetnom posjećenošću, posebno mladih, i to učenika srednjih škola i studenata.

Iz CIK-a BiH navode da je i danas zabilježena posjeta pojedinih imenovanih članova organa vlasti, predstavnika političkih stranaka, novinara i drugih zainteresiranih pojedinaca i organizacija.

Prisutnima je demonstrirana praktična primjena najsavremenije opreme koja se koristi na biračkim mjestima, a odnosi se na automatsku identifikaciju birača, proces glasanja i skeniranja glasačkih listića, kao i brz transfer rezultata. Svi zainteresirani su imali priliku i da praktično isprobaju navedenu opremu.

Dani otvorenih vrata u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine naziva "Promocija novih tehnologija u izbornom procesu“ završavaju se sutra, za kada je također najavljena posjeta značajnog broja učenika/studenata i drugih zainteresiranih pojedinaca, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.