SARAJEVO

Oko 2.500 učenika iz Novog Sarajeva proslavilo "Dan dječije radosti" na Vilsonovom šetalištu

Mališani su uz pjesmu i smijeh uživali u bogatom kulturno-umjetničkom programu

Oko 2.500 učenika iz Novog Sarajeva proslavilo "Dan dječije radosti" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
H. J. I.

13.10.2023

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i „Dana dječije radosti“, Općina Novo Sarajevo organizirala je dvosatni veseli program na Vilsonovom šetalištu za učenike od II do V razreda novosarajevskih osnovnih škola.

Oko 2.500 mališana preplavilo je prostor ispred bine kod Historijskog muzeja BiH i uz pjesmu i smijeh uživalo u bogatom kulturno-umjetničkom programu nakon kojeg su im podijeljeni paketići zdrave hrane proizvedene u našoj zemlji.

Cilj manifestacije

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštivanja prava djeteta, promoviranja zdrave ishrane i kupovine domaćih proizvoda.

- Ono što je Općina Novo Sarajevo htjela uraditi jeste da uveliča dječiju nedjelju na način gdje ćemo sve učenike i nastavnike okupiti na jednom mjestu. Željeli smo djecu počastiti paketićima zdrave hrane koja će im omogućiti pravilan rast i razvoj kroz promociju bh. proizvođača - rekao je načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović.

Učenici OŠ „Hrasno“ izveli su plesnu tačku uz kompoziciju „Sreća je tu“, a potom uputili značajne poruke svojim prijateljima iz klupa o Dječijoj nedjelji, radosti i sreći.

Djeca OŠ "Grbavica I" predstavili su se sa "Jesenjom sonatom".

Paketići zdrave hrane

Ena Nedeljković odsvirala je tri hita svjetske muzičke scene. Ena je inače najmlađa djevojčica DJ škole koju vodi novosarajevsko Udruženje „Pop rock škola“.

Program na bini završio je nastupom KUD Lola - dječiji ansambl i pjesmom "Sarajevo ljubavi moja".

Paketići zdrave hrane podijeljeni su učenicima iz 10 novosarajevskih osnovnih škola: JU OŠ „Velešićki heroji“, JU OŠ „Hrasno“, JU OŠ „Grbavica I“, JU OŠ „Kovačići“, JU OŠ „Čengić Vila I“, JU OŠ „Malta“, JU OŠ „Pofalići”, JU OŠ „Grbavica II“, Centar „Vladimir Nazor” te OŠ „Isa-beg Ishaković“.

Tokom naredne sedmice paketići će biti podijeljeni i učenicima iz tri škole Edukativni centar "Nova Kasaba", OŠ "Potočari" i OŠ "Srebrenica".

Zahvaljujemo djeci, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i ostalim posjetiteljima što su bili dio ove priče! Nadamo se da su uživali i da smo im ovim druženjem uljepšali ovaj sunčani oktobarski dan, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.