OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Zahiragić uoči Kongresa SDA: Nadam se da će doći neki novi ljudi

Bez obzira na konačan ishod Kongresa i moj individualni rezultat, sama kandidatura mi predstavlja veliku čast, navodi Zahiragić

Haris Zahiragić. Facebook

H. J. I.

13.10.2023

Sutra se održava 8. kongres SDA na kojem sam ispunio formalne uslove da budem kandidat za potpredsjednika Stranke. Dobio sam kandidature iz svih dijelova Bosne i Hercegovine – ponosan sam na svaku od njih, poručio je Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo. 

- Konačnu odluku o kandidatima za potpredsjednike donijet će novoizabrani Predsjednik i oko 1.300 delegata iz cijele države i dijaspore, a koji će birati među ponuđenim kandidatima na tajnom glasanju.

Velika čast

Godinama unazad puno sam na terenu, po cijeloj Bosni i Hercegovini, a od kada su raspisani unutarstranački izbori, nisam išao po terenu da sakupljam glasove i lobiram za sebe, smatram kako taj koncept nije dobar, neka delegati donesu odluku po svojoj savjesti i u najboljem interesu stranke, a ne u interesu onih koji su na terenu i među narodom samo pred Kongres i izbore.

Bez obzira na konačan ishod Kongresa i moj individualni rezultat, sama kandidatura mi predstavlja veliku čast - posebno jer sam najmlađi od svih 25 kandidata - pa koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi tu čast ukazali!

Promjene u strukturama stranke

Kakvi god rezultati budu, a samo Gospodar zna šta je hajr, nastavit ću svoj stranački i politički angažman u interesu naroda, države i svih njenih građana.

Na kraju nadam se da će sutrašnji Kongres rezultatirati djelomičnim promjenama u strukturama stranke, da će u njeno rukovodstvo i organe doći neki novi ljudi koji to zaslužuju, ali i ostati oni koji su opravdali dosadašnje povjerenje, te da će SDA kao najvažnija politička organizacija bošnjačkog naroda iz cijelog postupka izaći još snažnija - napisao je Zahiragić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.