OLAKŠANJE ZA GRAĐANE

ZZO KS: Pokrenuta inicijativa za potpuno ukidanje participacije u troškovima liječenja u KS

Ovo je još jedan u nizu projekata kojim želimo omogućiti što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim osiguranicima, rekao je Kosovac

Muamer Kosovac. ZZO KS

S. S.

16.10.2023

Zavod Zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo pokrenuo je inicijativu za ukidanje Odluke o ličnom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite i snošenju troškova liječenja na teritoriji Kantona Sarajevo.

Građani Kantona Sarajevo do sada su plaćali paticipaciju za više od četrdeset usluga prilikom ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu i ukoliko bude usvojena inicijativa Zavoda paticipacija u liječenju se više neće morati plaćati.

- Zajedničkim aktivnostima sa Ministarstvom zdravstva i Vladom Kantona Sarajevo, Zavod je pokrenuo inicijativu za ukidanje paticipacije. Ovo je još jedan u nizu projekata kojim želimo omogućiti što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim osiguranicima. Zajedno sa Vladom KS pokazujemo da rad u interesu građana može i treba da bude mnogo bolji nego u prethodnom periodu - rekao je direktor ZZO KS Muamer Kosovac.

Usvajanjem ove inicijative od Upravnog odbora Zavoda i Skupštine Kantona Sarajevo građani Kantona Sarajevo neće imati obavezu plaćati participaciju niti za jednu uslugu u javnim zdravstvenim ustanovama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.