"NIJE TI AMERIKA KRIVA"

Isakova poruka Dodiku: Ne plašimo se tebe, niko si i ništa, i Vučić će te pustiti niz vodu

Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine, za mene si relevantan da daješ sud o tome, naveo je Isak

Isak odgovorio Dodiku. PIXSELL

N. Aj.

21.10.2023

Isak odgovorio Dodiku: Ne bojimo te se, niko si i ništa, a i Vučić će te pustiti niz vodu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se podovom posljednjih izjava predsjednika manjeg bh. entiteta RS Milorada Dodika da je "samostalnost RS realna alternativa za naš budući život".

Najveća omča oko vrata

Poručio mu je da ga se niko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li govoriti o samostalnosti bh. entiteta RS.

- Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini. Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plate, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS – kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda.


Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li pričati o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa. Ne znam ko to savjetuje, ali ko god da to radi, laže te. Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja „realna alternativa“ zatvor - naveo je Isak.

Dodao je da je Dodik možda ohrabren što ga je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu.

Otežavaš život srpskom narodu

- Ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke.

Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se. Ti samo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostati će suverena i nezavisna država s međunarodno priznatim granicama.

Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome - zaključio je Isak u svojoj reakciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.