PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE

Okerić: Kabinet odobrava raspodjelu novca, pare dobila Udruženja čiju su osnivači iz SDA

Okerić je dodao kako novac nisu dobila NiP-ova udruženja ili pojedinci, već udruženja koja su ispunila uvjete

Okerić: Na konferenciji za medije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
N. H.

24.10.2023

Elvedin Okerić (NiP), predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, održao je konferenciju za novinare povodom pisanja medija da je podijelio 200.000 KM iz budžeta Kantona Sarajevo stranačkim kolegama.

- Predsjedavajući Skupštine KS prema važećoj uredbi nije samostalni davalac sredstava već Kabinet predsjedavajućeg – poručio je Okerić, te dodao kako je u fokus stavljeno njegovo ime i stranka.

Okerić je dodao kako novac nisu dobila NiP-ova udruženja ili pojedinci, već udruženja koja su ispunila uvjete, a pojasnio je kako komisija pri Kabinetu predsjedavajućeg provjerava jesu li oni ispunjeni, a ne on.

- Sredstva su po istom ovom pozivu dobila i udruženja "Moja adresa Srebrenica" i "Naše sjećanje" čiji su osnivači i rukovodioci visokopozicionirani funkcioneri i pripadnici SDA u svojim gradovima.

Osnivač udruženja "Moja Srebrenica" je Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica, a predsjednik Udruženja Nermin Alivuković. Ovo Udruženje je dobilo 28.000 KM – naveo je Okerić, pokazujući zajedničku fotografiju na kojoj se nalaze Bakir i Sebija Izetbegović s Tabakovićem.

Okerić je u nastavku najavio da će biti podnesene tužbe protiv svih onih koji su ga pokušali oklevetati. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.