SARAJEVO

Bećirović razgovarao sa kandidatom za načelnika Općine Stari Grad Irfanom Čengićem

Tokom sastanka razgovarano je o razvojnim projektima u Općini Stari Grad Sarajevo koja ima veliki simbolički, ali i ekonomski značaj

Denis Bećirović i Irfan Čengić. Senad Ćesko

H. J. I.

26.10.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa delegacijom izabranih dužnosnika Općine Stari Grad Sarajevo na čelu sa Irfanom Čengićem, aktuelnim zastupnikom u Skupštini Kantona Sarajevo i kandidatom za načelnika ove sarajevske općine na prijevremenim izborima, koji će biti održani u nedjelju, 29.10.2023.

Razvojni projekti

Tokom sastanka razgovarano je o razvojnim projektima u Općini Stari Grad Sarajevo koja ima veliki simbolički, ali i ekonomski značaj, jer se, prema podacima Federalnog zavoda za programiranje razvoja, radi o jednoj od razvijenijih općina u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je da su lokalne zajednice važne za ekonomski razvoj države Bosne i Hercegovine, zbog čega kao član Predsjedništva BiH kontinuirano razgovara s predstavnicima lokalnih vlasti širom Bosne i Hercegovine.

Ekonomska diplomatija

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić predstavio je projekte poput izgradnje žičare Vratnik-Bistrik, sportsko-rekreacijskog centra, saobraćajne infrastrukture u tramvajskom saobraćaju i izgradnji cesta, izgradnju fudbalskog stadiona, podzemne garaže na Trgu Austrije i druge kapitalne projekte.

- Cijenim razgovor sa članom Predsjedništva BiH  Bećirovićem jer se u svom dosadašnjem mandatu snažno angažovao na afirmaciji ekonomskih projekata u našoj državi. Uloga Predsjedništva BiH je veoma značajna za ratifikaciju međunarodnih sporazuma za realizaciju projekata koje ćemo realizovati u Općini Stari Grad. Također, ekonomska diplomatija, na kojoj insistira dr. Denis Bećirović, je od velike pomoći kada razgovaramo o privlačenju direktnih inozemnih investicija - istakao je Čengić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.