PREDSJEDNIŠTVO BIH

Bećirović primio predstavnike Saveza penzionera FBiH i KS, Stranke penzionera BiH i Foruma seniora

Bećirović je rekao da je važno čuti glas penzionera kako bi se sveobuhvatnije pristupilo rješavanju njihovih problema

Sa održanog sastanka. Predsjedništvo BiH

H. J. I.

25.10.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s predstavnicima Saveza penzionera/umirovljenika Federacije Bosne i Hercegovine, Saveza penzionera/umirovljenika Kantona Sarajevo, Stranke penzionera/umirovljenika BiH i aktivistima Foruma seniora iz cijele Bosne i Hercegovine. Bećirović je čestitao svim penzionerkama i penzionerima Dan penzionera u FBiH i poželio im dobro zdravlje i mirne penzionerske dane.

Prvi prijem za penzionere u Predsjedništvu BiH

Predstavnici Saveza penzionera/umirovljenika FBiH i KS, Stranke penzionera/umirovljenika BiH i aktivisti Foruma seniora zahvalili su se Bećiroviću na prvom prijemu za penzionere ikada organiziranom u Predsjedništvu BiH. Oni su upoznali  Bećirovića s okolnostima i problemima s kojima se suočavaju.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je rekao da je važno čuti glas penzionera, kako bi se sveobuhvatnije pristupilo rješavanju njihovih problema, ali i pokazalo da se cijene njihove godine rada i iskustva. On je poručio da je potrebno uzvratiti na najbolji mogući način penzionerima, koji su dali ogroman doprinos u izgradnji i očuvanju države Bosne i Hercegovine.

Uloga penzionera u zajednici

Tokom razgovora istaknut je njihov doprinos u razvoju bh. privrede, infrastrukture, zdravstvenog i socijalnog sistema, i drugih važnih oblasti koje sadašnjim i budućim generacijama ostaju kao trajno dobro na raspolaganje. Također, istakao je značaj uloge i doprinosa penzionera u društvenoj zajednici, te na važnost podizanja svijesti o problemima i izazovima ljudi treće životne dobi u našoj zemlji.

Sastanku su prisustvovali predsjednik UO Saveza udruženja penzionera FBiH Redžo Mehić, predstavnik Saveza penzionera/umirovljenika KS Mustafa Zeba, predsjednica Foruma seniora Suada Hadžović, predsjednik Stranke penzionera/umirovljenika BiH Dževahid Sokić, kao i aktivisti Foruma seniora iz cijele Bosne i Hercegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.