SVE SNIMILA KAMERA

Oglasila se nastavnica koju je kamenom udario učenik u Bijeljini: "Napao me mučki, neočekivano, direktno u lice"

Ja sam ta koja ga nikad u životu, ni u školi nije vidjela, niti mu predavala, niti se srela sa njim jer smo suprotne smjene, poručila je nastavnica

OŠ "Knez Ivo od Semberije". BN TV

H. J. I.

27.10.2023

Danijela Lazić, nastavnica geografije u Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini oglasila se na društvenim mrežama zbog napada učenika na nju. 

Lazić na početku svog obraćanja govori da je ona ta nastavnica koju je nepoznati maloljetni učenik napao ogromnim kamenom od oko 10-15 cm prečnika, a ne običnim kamenčićem, i da je to uradio sa udaljenosti od oko metar, metar i po, udarivši je u glavu, ne razmišljajući da je napao nečiji život.

"Imao pune džepove kamenja"

– Rečeno mi je da je imao pune džepove kamenja, kao i to da su nađene odbačene makaze u blizini. Cijeli događaj je snimila i školska kamera. Ja sam ta koja ga nikad u životu, ni u školi nije vidjela, niti mu predavala, niti se srela sa njim jer smo suprotne smjene. Ja sam ta koju je pomenuti maloljetnik napao bez ikakvog motiva, onako mučki, neočekivano, direktno u lice, ne razmišljajući da može da ubije osobu koja je samo htjela da profesionalno odradi taj poslednji čas, prisustvuje Nastavničkom vijeću i požuri kući da se čuje sa svojim djetetom. Ja sam ta koja je mogla biti bilo ko, ko se zatekao u školi, možda i neko dijete koje bi se našlo kao i ja u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu. Kažu mi, možda je tako spriječen dalji planirani napad na bilo koga u školi – priča Lazić.

Ističe da je ona ta čiji je život bio ugrožen napadom i da je imala sreću što je živa, jer je kamen nije pogodio u potiljak ili sljepoočnicu.

Sunovrat društva

- Žao mi je što se traže motivi, i krivica svaljuje na prosvjetare, a ne vidi prava istina u sunovratu društva i porodice u globalu. Zašto je ovo učinilo to dijete? Zašto je planirao nekome ugroziti ili oduzeti život, pa je ponio taj ogroman kamen? Ko to zna, možda ni on sam ne zna?! Razloge i krivca neka traže nadležne institucije, a ne da se traže nagađanja i mišljenja neukih i neobaviještenih ljudi po društvenim mrežama. Ovako nešto se moglo desiti svakome od Vas, i zato moramo da se zapitamo šta mi kao društvo možemo da uradimo da se spriječi poplava nasilja po školama. I ja sam mislila da je Ribnikar tamo, negdje, daleko. Vidite da nije – zaključila je ona.

Podsjećamo, prije dva dana maloljetnik je napao nastavnicu udarivši je kamenom u glavu. Nastavnica je prevezena u bolnicu sa povredama glave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.