NOVINAR

Puljić o Netanjahuu: Ne može se čovjeka, koji treba okončati na Međunarodnom sudu za ratne zločine, zvati po nadimku

Puljić je komentirao i izvještavanje medija u susjedstvu o zbivanjima u UN-u

Ivica Puljić. Al Jazeera Balkans

S. S.

29.10.2023

Ivica Puljić, čuveni novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Vašingtona komentarisao je na društvenim mrežama poteze izraelskog premijera Benjamina Netanjahua (Netanyahu).

- Ne želim od sada uopće imati kontakte s ljudima koji budu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua nazivali njegovim nadimkom - Bibi. Ne može se čovjeka, koji treba okončati na Međunarodnom sudu za ratne zločine, zvati po nadimku. Zato što će ostati upamćen po ubijanju djece - poručio je Puljić.

Podsjetimo, izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je u subotu da kopnena operacija koju su pokrenule izraelske trupe u Pojasu Gaze predstavlja drugu fazu rata protiv Hamasa koji će biti dug i težak.

- Ovo je druga faza rata čiji su ciljevi jasni - uništiti Hamasovu vlast i vojne ciljeve i dovesti taoce kući. Rat u Pojasu Gaze bit će dug i težak i mi smo za njega spremni - kazao je izraelski premijer, dodajući da će njegova vojska "uništiti neprijatelja na tlu i pod tlom".

Puljić je komentirao i izvještavanje medija u susjedstvu o zbivanjima u UN-u.

-Meni je, kao novinaru, bilo jako zanimljivo gledati kako hrvatski mediji, od HRT do portala, ignoriraju ove sedmice zbivanja na Vijeću sigurnosti i Generalnoj skupštini sve dok Hrvatska nije glasala protiv čuvene rezolucije. Onda su graknuli kolektivno. Pa, gdje ste do tada bili - pitao je Puljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.