REAKCIJE

Mandal i Duraković o montaži SDA botova: Ozbiljna je to bagra, čak i stradanje Gaze koriste za obračun s trojkom

Feudalna svijest i vlast SDA uništila je živote generacijama, ističe Mandal

Fadil Mandal i Jasmin Duraković. N1 - Facebook

S. S.

29.10.2023

Na društvenim mrežama kreiran je pamflet koji prenose SDA botovi na kojem se poredi političari iz trojke i međunarodne zajednice sa "izdajnicima iz Palestine".

- I Palestinci su imali svoju trojku, kada su stali na stranu Engleza i žestoko se borili protiv Osmanlija. 1. faza - politički obespravi jedan narod. 2. faza - fizički ukloni taj narod - piše.

Na to je reagovao direktor BKC-a u Sarajevu i poznati bh. reditelj Jasmin Duraković.

- Politički i javni glib u kojem živimo nema granica. Fanovima/botovima politike koje je, nakon 30 godina zasluženo izgubila vlast u BiH, ništa nije sveto u borbi protiv trojke, pa ni tragedija i stradanja Palestinaca u Gazi. Kratko rečeno - ozbiljna je to bagra koja se bavi najprimitivnijim podmetanjima i sramnim pamfletima koje distribuiraju po društvenim mrežama - piše Duraković.

Reagovao je i politički analitičar i novinar Fadil Mandal.

- Feudalna svijest i vlast SDA uništila je živote generacijama. Povrh svih izdaja koje su počinili, pored silnih lopovluka, endemske korupcije koju su instalirali i dinastijske arogancije kojom desetljećima obasipaju narod za čije se interese, navodno, brinu, oni bi, oholi i bezobzirni kakvi jesu, da se i dalje pitaju i da “spašavaju” Bošnjake. Pritom, izvan svakog logičnog konteksta i argumentirane političke paralele, SDA propaganda besramno spinuje i smješta Bošnjake u lažnu poziciju evropskih Palestinaca. Ništa tim monstruoznim umovima nije sveto - čak ni ogromna tragedije i stradanje palestinskog naroda na Bliskom istoku, u Gazi - naveo je Mandal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.