OSVRT

Mandal: Muderis ne ostavlja fildžan viška, on bi najrađe fildžan državicu

Muderis je bio i ostao islamski radikal. Pripada strukturi kosovca i visokog obavještajnog oficira nekadašnje JNA, Fikreta Muslimovića, naveo je

Mandal: Reagirao na tekst Muderisa. Facebook / Screenshot

H. J. I.

19.8.2023

Fadil Mandal, politički analitičar i kolumnista "Dnevnog avaza", reagirao je na tekst Nezima Halilovica Muderisa koji je prenio Saff.

Reakciju Fadila Mandala prenosimo u cijelosti:

- Kad Nezim Halilović Muderis, ostrašćeni vjerski službenik, samozvani politkomesar i bivši ratni komandant, nekog napada, onda je to najbolji signal da je taj neko na pravom putu.

I baš zbog toga ni Vojin (Mijatović), ni Senad (Hadžifejzović i Pećanin) ni svi mi sa sunčane strane ulice ne smijemo posustati niti odustati.

Muderis je bio i ostao islamski radikal. Pripada strukturi kosovca i visokog obavještajnog oficira nekadašnje JNA, Fikreta Muslimovića. Strukturi koja je, po političkoj direktivi SDA, u jeku odbrane BiH od agresije nasljednika i potomaka četničke ideologije, provela proces islamizacije Armije BiH i tako nepopravljivo okrnjila njen izvorni multietnički, sekularni i građanski karakter.

To je ista ona struktura unutar SDA koja je sve činila i čini da Bošnjacima ogadi ideju multietničke, sekularne BiH.

Takvi kao Muderis, nažalost, ne ostavljaju fildžan viška. Oni žele samo jedan fildžan - muslimansku fildžan državicu.

Zato im smeta Vojin, zato udaraju na Srđana, njima je sumnjiv i jedan Ivo Komšić, Nikšić za njih nije dovoljno Bošnjak i musliman, nisu voljeli jednog Marka Vešovića, Zdravka Grebu, niti legendarnog Jovana Divjaka, s podozrenjem  su gledali na Stjepana Šibera, javno razapinju Nijaza Skenderagića, uglednog antifašistu i političkog prvoborca protiv balkanskog kasapina Slobodana Miloševića i njegovog plana podjele i uništenja BiH.

Ali, kako kaže ona pjesma, uzalud vam trud svirači. Bit će Bosne, bit će Hercegovine, bit će države BiH, ali ne po vašem nakaradnom kroju i saffovima.

Ma koliko od toga zaziru radikalni islamista Muderis i njegov pokrovitelj Fikret Muslimović, bivši najbliži saradnik i vječiti savjetnik Alije, a danas možda i stvarni šef Bakira Izetbegovića.

A što se tiče SFF-a, svi u Sarajevu znaju da je to projekat Mirsada Purivatre i njegove supruge, sestre Sebije Izetbegović, Izete Građević, koji i dalje iz sjene upravljaju svime i svima, ali ih propagandna mašina SDA uopće ne spominje, kao ni njegovu odgovornost za nepotreban i štetan propust sa trajlerom pročetničkog filma na SFF-u.

Bitne su budžetske pare i biznis i, naravno, rahatluk u poziciji sive eminencije i profitabilnog vlasnika.

Umjesto njih, rafale i gelere od bombi koje bacaju sdaovci, njihovi mediji i botovi, kupe i primaju trojkaši u Sarajevu, čije nemušto i zbunjeno reagiranje samo otvara prostor za nove šovinističke i politikantske kanonade - poručio je Fadil Mandal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.