NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čengić: Starim Gradom se neće vladati, nego ćemo mu služiti, vjerujem da će građani prepoznati naš rad

Naglasio je da su vodili pozitivnu kampanju nakon svega, kao i da je fokus na budućnosti Starog Grada

Irfan Čengić. Facebook

N. H.

29.10.2023

Irfan Čengić, novi načelnik općine Stari Grad, oglasio se prvi put medijima nakon što je izabran na prijevremenim izborima za tu funkciju. 

On se zahvalio svima koji su mu pružali podršku, a posebno glasačima. 

- Prije svega želim se zahvaliti svim građanima koji su izašli na izbore i danas odlučivali o budućnosti općine Stari Grad. Hvala svima koji su dali podršku mom timu i meni, da u narednih 11 mjeseci stabilizujemo stanje u Općini Stari Grad i da ispunimo sva obećanja u narednih pet godina i nakon narednih izbora - kazao je Čengić pa nastavio:

- Na osnovu naših timova sa terena osvojili smo oko 65 posto glasova, što je najveći procenat ikad. To je nekih 6000, što je više nego prvi mandat bivšeg načelnika Hadžibajrića.

Naglasio je da su vodili pozitivnu kampanju nakon svega, kao i da je fokus na budućnosti Starog Grada. 

- Zaista se zahvaljujem svima. Vodili smo pozitivnu kampanju. Pričali smo o budućnosti Starog Grada, nismo izmišljali nikakve laži, a dok smo mi trpili razne laži, lažne priče o nama samima i privatno i poslovno. Probali su uništiti kredibilitet sviju koji su dali podršku ovoj kandidaturi. Narod Starog Grada je prepoznao to i dao nam je povjerenje.

Ono što sam naglasio, Starim Gradom se neće vladati, Starom Gradu će se služiti i vjerujem da će građani za 11 mjeseci prepoznati to služenje i taj rad - kazao je Čengić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.