NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Kantonalni odbor SDP-a potvrdio: Enis Hasanović će biti novi ministar zdravstva KS

Enis Hasanović je aktuelni direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo

Enis Hasanović. Facebook

S. S.

30.10.2023

Kantonalni odbor SDP-a potvrdio je Enisa Hasanovića kao kandidata za ministra zdravstva KS. Kandidati za ostale resore ostaju Enda Pavić Pečenković, Kenan Magoda i Adnan Šteta, potvrđeno je za portal "Avaza".

Podsjećamo, Haris Vranić je izrazio želju da ne bude više ministar i da želi da se posveti profesionalnoj karijeri te predložio Ademira Spahića za tu funkciju.

Podsjećamo, kako je ranije pisao portal "Avaza" novi ministar je trebao biti Ademir Spahić, no intervencijom viših stranačkih organa se došlo do imena Enisa Hasanovića. 

Enis Hasanović je aktuelni direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo.

Enis Hasanović je rođen 1970. u Skoplju, gdje je završio Medicinski fakultet, a specijalizirao je iz oblasti ginekologije i akušerstva na KCUS-u. Kroz svoj radni vijek u Goraždu i Sarajevu bio je doktor opšte medicine, šef hitne službe, šef dispanzera za žene, ginekolog i šef službe na Ilidži pri Zavodu za zaštitu žena i materinstva, a od 2020. godine je direktor ovog Zavoda. Učesnik je velikog broja seminara i konferencija, dobitnik značajnog broja nagrada i priznanja za razvoj ginekologije. Značajan doprinos dao je razvoju zdravstvenih ustanova i sa timovima uspješno omogućio akreditovanje i certifikaciju više zdravstvenih institucija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.