OLUJNI UDARI VJETRA

Velika materijalna šteta u Bihaću, sve nadležne službe na terenu

Došlo je i do brojnih prekida u snabdijevanju električnom energijom na području Unsko-sanskog kantona

Velika materijalna šteta u Bihaću. Muhamed Sadiković

FENA

3.11.2023

Olujni udari vjetra i do 90 kilometara na sat rano jutros su u Bihaću prouzrokovali veliku materijalnu štetu na privatnim i poslovnim, kao i objektima kolektivnog stanovanja. Porušeno je drveće na više lokacija u središtu Bihaća i okolici. Došlo je do brojnih prekida u snabdijevanju električnom energijom na području Unsko-sanskog kantona. Najviše štete pričinjeno je na krovnim konstrukcijama, ili kao posljedica pada krhotina i polomljenog drveća.

Velika materijalna šteta

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić pridružio se pripadnicima Službe civilne zaštite i ostalih nadležnih službi, u gradskim područjima u kojima je olujni vjetar prouzrokovao ozbiljnu štetu.

- Nažalost, u većem dijelu grada pričinjena je velika materijalna šteta. Stradali su brojni objekti - zgrade javnih ustanova i preduzeća, prvenstveno škole, privatni, ali i objekti kolektivnog stanovanja. Na svu sreću, nema stradalih sugrađana, što ipak ovu situaciju olakšava. Mi smo od ranih jutranjih sati u obilasku svih mjesta, gdje tim Gradske službe civilne zaštite uklanja sve ono što bi moglo ugroziti građane i, naravno, evidentira pričinjenu štetu - izjavio je gradonačelnik Sedić.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Bihać intervenišu od četiri sata ujutro, u gotovo svim dijelovima grada.

Timovi konstantno na terenu

- Prve dojave smo dobili oko četiri ujutro i od tada smo na terenu. Uklanjali smo drveće i ostatke krovnih konstrukcija u središtu grada, naselju Izačić i drugim gradskim područjima. Od sedam sati smo nastavili s intervencijama, na osnovu dojava sugrađana. Timovi su konstantno na terenu, radimo sve što je u okviru naših nadležnosti i mogućnosti - kaže komandir Vatrogasne jedinice Mirsad Šehić.

Prema dosadašnjim informacijama, materijalna šteta pričinjena je na objektima Područne osnovne škole "Izačić" u Kamenici, Kulturnog centra, Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić", sportskoj dvorani Luke, stambenoj zgradi H1 i mezarju u naselju Harmani, te na brojnim privatnim objektima i imanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.