SAOPĆENJE ZA JAVNOST

U 35-oj godini, iznenada preminuo Semir Smajić, predsjednik SBB-a RS i Srebrenice

Povodom nenadoknadivog gubitka za porodicu, ali i velikog gubitka za Srebrenicu i društvo u cijelini, porodici Smajić su upućeni brojni telegrami

Semir Smajić. Facebook

Press centar SBB-a

3.11.2023

Danas je, potpuno iznenada od posljedica srčanog udara u 35-oj godini preminuo Semir Smajić iz Srebrenice. On je bio predsjednik SBB-a Srebrenica i predsjednik SBB-a RS. Također, kao veoma uspješan mladi poduzetnik, bio je vlasnik privatnog preduzeća "AS Style" iz Srebrenice i dugogodišnji aktivista i radnik, pokretač mnogih akcija u Srebrenici neovisno od stranačke pripadnosti. Smajić je bio izuzetno utjecajan političar SBB-a i član ove stranke od osnivanja. Iza sebe je ostavio roditelje, suprugu i dvoje djece. Prema dosadašnjim informacijama, dženaza će se najvjerovatnije obaviti u nedjelju, čime će javnost biti posebno informirana, saopćeno je iz SBB-a.

Smajić je bio izuzetno mirna osoba i čovjek koji je iznad svega volio svoj kraj i želio njegovu obnovu i prosperitet. Jednako su ga poštovali svi ljudi zbog izuzetne tolerancije, uspješnosti i entuzijazma koji je širio svojom pojavom i djelovanjem.

Povodom nenadoknadivog gubitka za porodicu, ali i velikog gubitka za Srebrenicu i društvo u cijelini, porodici Smajić su upućeni brojni telegrami.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.