OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Spahić odgovorio Kalemu: Nakalemi se na konkretne stvari, budi konstruktivan opozicionar

Potrošio je preko 700.000 KM bez odluke Upravnog odbora kupujući opremu koja još uvijek stoji po podrumima ustanove, navodi Spahić

Ademir Spahić. Facebook

H. J. I.

5.11.2023

Nakon izjave Adija Kalema (SDA), kako "SDP mora da objasni zašto je međunarodna zajednica zabranila imenovanje Ademira Spahića", na Facebooku se oglasio sam Spahić.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

- Kada se Kalem nakalemi, moram napisati par riječi mada inače ne komentarišem objave SDA jurišnika.

"Stručnjak za vozove, saobraćajne znakove..."

Ne znajući uopšte da je Kalem bivši ministar u Vladi petak 13. gdje nije uspio sastaviti ni godinu dana rada na toj poziciji, a vidim da je stručnjak za vozove, saobraćajne znakove... Samo se ne mogu sjetiti da li je i on obnašao funkciju ministra zdravstva, jer su u tadašnjoj Vladi svi obnašali istu, sem slučajnog prolaznika. 

Ostavili su potpuno devastiran zdravstveni sistem u najvećem jeku pandemije, sa direktorom JUDZKS koji je postavljen od strane stranke BOSS inače dugogodišnjeg partnera stranke SDA koja uništava zdravstvo više od dvije decenije. Potrošio je preko 700.000 KM bez odluke Upravnog odbora kupujući opremu koja još uvijek stoji po podrumima ustanove. 

"Budi konstruktivan opozicionar"

Ali očito takve stvari Kalemu nisu interesantne, kao i reference njegove stranačke kolegice Izetbegović sa kojom dijeli Skupštinske klupe, ali se nakalemio na moju izjavu. U potpunosti se slažem da sve instance koje se bave poštivanjem Zakona trebaju da ispitaju svakog pojedinca ako postoji sumnja za bilo kakve ne zakonske radnje. 

Do tada Kaleme, nakalemi se na konkretne stvari, budi konstruktivan opozicionar da se građanima KS pokuša iole popraviti stanje koje je nanijelo vladanje tvoje SDA i tvojih mentora i ideologa, kani se bezveznog piskaranja po Facebooku, i pozivam te javno na bilo koju televizijsku duel emisiju da razgovaramo o zdravstvenom sistemu, da pitaš sve što te interesuje o JUDZKS, a ne o saobraćajnim znakovima, vozovima jer za to nemam reference, ni kompetencije - napisao je Spahić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.