REAKCIJE

Mandal: Kome crnolistaš Novalić drži lekcije, a kome ne smije ni da zucne

Nećemo dugo čekati da vidimo da li će Sebijin "brat" biti jednako "hrabar" i kočoperan ako mu apelaciono vijeće Suda BiH potvrdi dugogodišnju robiju

Mandal: Novalić se pravi nevješt i čudi se otkud on na američkoj crnoj listi. Avaz/Armin Durgut/PIXSELL

N. Aj.

7.11.2023

Nakon što je bivši federalni premijer Fadil Novalić gostovao na FTV u emisiji „Rezime“ i optužio novu Vladu FBiH da je „ekonomski nesposobna“ i da je navodno jedna od stranaka Trojke kod Amerikanaca tražila da on bude uklonjen i stavljen na crnu listu, oglasio se politički analitičar i savjetnik u Vladi FBiH, Fadil Mandal.

Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti:

- Bivši, najgori premijer u poslijeratnoj BiH, sjecikesa, krupna seoska varalica i osuđenik u sramotnoj aferi "Respiratori", na FTV drži moralne i ekonomske lekcije novoj Vladi FBiH.

Pravi se nevješt i čudi se otkud on na američkoj crnoj listi, a ne smije ni da zucne ko je, osim njega, hajrovao stotine hiljada KM od "posla" sa lažnim kineskim respiratorima koje je kupio u vrijeme pandemije koronavirusa.

Šuti moralni patuljak, jer zna da oni s kojima se uhvatio u korupcionaško kolo i ojadio federalni budžet, ne praštaju i ne zaboravljaju.

Kao u pravoj mafijaškoj porodici, drži se zakona omerte, a za to je, između ostalog, nagrađen potpredsjedničkim mjestom na posljednjem Kongresu SDA.

Nećemo dugo čekati da vidimo da li će Sebijin "brat" biti jednako "hrabar" i kočoperan ako mu apelaciono vijeće Suda BiH potvrdi dugogodišnju robiju.

Zasada, zli jezici tvrde da se okolo, kod nekih bivših SDA-ovaca, usplahireno i sa golemom zebnjom već raspituje o kvalitetu smještaja u zeničkom zatvoru – naveo je Mandal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.