REAKCIJE

NiP Centar tvrdi: FUP iz Općine izuzeo dokumentaciju o nabavci web-stranice za više od 70.000 KM

Ističu da su dokumenti koji ukazuju na nezakonitosti slučajno došli do vijećnika, a da se sve krije od javnosti

Općina Centar. Avaz

S. S.

8.11.2023

Općinski odbor Naroda i Pravde Centar tvrdi da je FUP iz Općine Centar izuzeo dokumentaciju o nabavci web-stranice u vrijednosti većoj od 70.000KM.

- Već nekoliko mjeseci Klub vijećnika Naroda i pravde u Općini Centar upozorava na nezakonitosti i netransparentan rad načelnika kojem je izglasan opoziv. Sve je počelo s nezakonitom organizacijom i sistematizacijom službi, a prema posljednjim informacijama, Federalna uprava policije izuzela je i dokumentaciju iz Općine, i to onu koja se tiče plaćanja nabavke web-stranice za više od 70 hiljada konvertibilnih maraka firmi, čiji je osnivač šef Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alen Girt. I ovu indiciju na nezakonitost je prijavio Klub NiP-a, a naredni period će pokazati rezultate evidentne istrage i još niza stvari koje će isplivati na površinu - naveli su.

Ističu da su dokumenti koji ukazuju na nezakonitosti slučajno došli do vijećnika, a da se sve krije od javnosti.

-  Dodaju i kako su na posljednjoj sjednici Vijeća tražili ugovore i dokumente na što imaju pravo, ali i obavezu, te potcrtavaju kako ih načelnik ne želi dostaviti vijećnicima zbog činjenice da time sebi otvara nove istrage. Lakše mu je populisati i optuživati vijećnike za tobože neusvajanje nacrta budžeta i time skretati pažnju s nezakonitosti kojim obiluje njegov dosadašnji mandat.

Ističu i kako će Klub NiP-a u narednim danima predati nove krivične prijave, te iskazuju očekivanja naglašavajući da je na nadležnim da istraže da li ih je bilo.

- Ako se po jutru poznaje dan, načelnik kojem je izglasan opoziv i koji u Tužilaštvu protiv sebe ima osam krivičnih prijava, ne treba voditi računa o referendumu, već o tome kako će odgovoriti na sva pitanja koja budu postavljena pred njega. Do sada su ih postavljali vijećnici i prema nama je imao nekorektan i snishodljiv odnos. Međutim, kada neko drugi bude pitao, tada će na površinu isplivati sve ono na šta upozoravamo mjesecima. Tada će morati odgovoriti. A odgovarat će, sigurno - poručuju iz NiP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.