NOVA AKCIJA

Influenseri postavili novi cilj: Žele prikupiti 250.000 KM za pomoć onkološkim pacijentima

Uprkos vremenu u kojem niko nikom ne vjeruje, vjerujemo u bolju budućnost, navedeno je

Bh. influenseri. Instagram

N. H.

10.11.2023

Kampanjom "I ti možeš biti ta osoba" influenseri žele prikupiti 250.000 KM za onkološke pacijente u četiri bosanskohercegovačka grada - Tuzli, Zenici, Mostaru i Banjoj Luci. 

- Kampanja "I ti možeš biti ta osoba" okupila je na hiljade Bosanaca i Hercegovaca ujedinjenih u misiji da pomognu teško oboljelilm pacijentima onkološko-hematološke klinike UKC-a Tuzla.

Od srca vam se zahvaljujemo na podršci i obavještavamo vas da zbog velikog interesa građana, preduzeća i ustanova podižemo cilj kampanje. Pored nabavke opreme i uređenja onkološkog odjeljenja UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva preusmjerit ćemo na unapređenje uslova na onkološkim odjeljenjima na kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci - kazao je Mirza Mustafagić, jedan od pokretača ove kampanje uz Fondaciju tuzlanske zajednice.

Mustafagić je dodao da su sve ove ustanove u proteklom periodu pružale podršku liječenje onkoloških pacijenata iz TK, iako se i same suočavaju sa određenim izazovima.

- Zbog toga, zbog svih onih koji žive svoje najteže dane i zbog svih nas - pozivamo vas da nastavite pružati podršku i donirate na doniraj.ba.

Uprkos vremenu u kojem niko nikom ne vjeruje, vjerujemo u bolju budućnost jer ova inicijativa pokazuje da naša zemlja ima nebrojeno mnogo dobrih koji ne trebaju velike razloge i motive za dobročinstvo. Vi, ljudi velikog srca, potvrda ste da filantropija živi u gradovima širom Bosne i Hercegovine - zaključio je Mustafagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.