MINISTAR ODBRANE BIH

Helez na avioizložbi u Dubaiju: Želimo moderne letjelice za OSBiH

U slučaju bilo kakve prijetnje ili prirodne nepogode, letjelice igraju vrlo važnu ulogu u inventaru svake moderne vojske, navodi Helez

Sa izložbe u Dubaiju. MOBiH

H. J. I.

14.11.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, drugog dana međunarodne avioizložbe "Dubai Airshow 23", danas je imao kontakte sa svjetskim proizvođačima različitih letjelica zanimljivih za Oružane snage BiH.

U pratnji komandanta Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane OSBiH brigadira Milorada Krajšumovića i šefa Odsjeka za politike upravljanja i zaštite zračnog prostora u Sektoru za politiku i planove MOBiH brigadira Hermana Jermana, Helez se zanimao za višenamjenske, ali i borbene helikoptere, različite tipove bespilotnih letjelica i borbenih dronova. Helez je iskoristio priliku upoznati se s nekim aspektima modernizacije različitih zrakoplovnih sredstava.

- U slučaju bilo kakve prijetnje ili prirodne nepogode, letjelice igraju vrlo važnu ulogu u inventaru svake moderne vojske. To moramo imati u vidu i u procesu modernizacije OSBiH. Naše je da budemo kreativni u nalaženju načina da za OSBiH nabavimo najbolje što možemo - rekao je Helez, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.